Ferratum och OK Money

Det finns många olika långivare på marknaden och det kan vara mycket svårt att skilja dem åt och att kunna jämföra dem. Vi har som ambition att hålla oss uppdaterade vad gäller de olika låneföretagen och deras olika villkor och avgifter. Vi skriver löpande och försöker kontinuerligt uppdatera topplistan. Vår förhoppning är att du som låntagare skall kunna få hjälp att välja vilket bolag du skall satsa på att låna pengar av.

Ferratum

Idag har vi tittat lite extra på två långivare som ligger högt upp på topplistan. Det är Ferratum och OK Money. Båda dessa företag lånar ut förhållandevis stora summor men för Ferratum gäller att du enbart kan låna upp till 12 000 kr utan att kunna erbjuda någon form av säkerhet. Skall du låna mer pengar måste du kanske ordna någon som borgar för dig. En borgenär är någon som går in och garanterar att du skall sköta återbetalningen av ditt lån. Annars är det borgensmannen som måste betala av dina skulder. Det kan vara problem att hitta någon som borgar för ett SMS-lån om man inte har någon släkting med god ekonomi. Du måste vara 18 år för att få låna pengar av Ferratum.

Ferratum ger ett räkneexempel på vad det kostar att låna av dem. Om du idag lånar 6 000 kr av Ferratum och garanterat betalar tillbaka pengarna inom tre månader kommer du att få betala 1 800 kr i ränta. Om du inte kan betala tillbaka pengarna inom den tiden kommer det att bli betydligt dyrare att låna de 6 000 kronorna.

För tillfället erbjuder Ferratum också nya låntagare att få låna 1 000 kr utan några som helst avgifter. Om du tar ett sådant lån bör du inrikta dig på att betala tillbaka det mycket snabbt.

OK Money

Ok Money lånar ut upp till 10 000 kr utan säkerhet eller borgensman. För att få låna mer än 2 000 kr av OK Money måste du vara 20 år gammal. Om du lånar en mindre summa än 2 000 kr räcker det med att du är 18 år. Det är inte helt enkelt att jämföra de olika företagens erbjudanden eftersom alla vill ha mycket goda räkneexempel på sin förstasida. OK Money räknar där med en återbetalning på 30 dagar vilket gör att ett lån på 3000 kr kommer att kosta 450 kr vid en återbetalning inom den stipulerade tiden. När man tar ett lån på större belopp är det möjligt att vänta med återbetalningen upp till tre månader.

Ångerrätt

På OK Moneys hemsida står det tydligt att man har rätt att utnyttja sin ångerrätt. Man måste se till att ångra lånet inom 14 kalenderdagar från det att man ingått ett kreditavtal med företaget. Man måste naturligtvis betala tillbaka det lån man fått inom 30 dagar och även betala ränta för den tid man haft lånebeloppet. Om man ångrar sig bör man försöka betala tillbaka lånet omedelbart för att inte dra på sig räntekostnader. När det gäller Ferratum går det inte att hitta något om ångerrätt på hemsidan eller så är det väl dolt i texterna.

Publicerad i Recensioner