Realistiska lån

När man behöver ta ett snabblån har man lite olika möjligheter. Om man har vänner som har gott om pengar just för ögonblicket kan man kanske be om ett lån från en sådan. Risken med att låna av släkt och vänner är att man kanske inte förblir vänner så länge om man måste låna om och om igen. Det är också viktigt att man betalar tillbaka sådana lån mycket snabbt och vid den tidpunkt man avtalat om.

En annan möjlighet är att skaffa ett kreditkort. Om man kan ta ett kreditkort där man kan låna fem eller tiotusen extra varje månad kan man klara plötsliga behov av pengar. Det finns dock en risk med sådana lån också eftersom man inte behöver betala tillbaka alla pengar direkt. Det som ofta händer då är att man betalar bara den lägsta avgiften som står på inbetalningskortet. Det betyder att man då får ligga och betala ränta på de lånade pengar som man inte betalat tillbaka.

En tredje möjlighet att få tag på ett mikrolån är att ta ett sms-lån. Fördelen med ett sådant lån är att man hos några långivare inte behöver betala någon ränta eller några avgifter alls om man betalar tillbaka dem snabbt. Om man har möjlighet tycker jag det är mycket bättre generellt att först spara ihop till det man vill köpa. Man bör också lägga upp en budget över vad man kan behöva betala under en månad. Om man för bok över vad man köper in i form av kläder, mat och nöjen så får man en bra uppskattning om hur mycket pengar som går åt varje månad. Om man lägger undan en realistisk summa för sådant och även hyra, försäkringar, bil mm när man har fått lön ökar chansen att man kommer att klara månaden utan att behöva ta lån över huvud taget.

Publicerad i Nyheter