Risicum SMS-lån

Idag tittar vi lite närmare på Risicum som är ett av bolagen vi placerat relativt högt upp på topplistan. Risicum är ett förhållandevis ungt bolag som började låna ut pengar så sent som år 2008. Vi tittar nu närmare på Risicums villkor.
Vi har naturligtvis studerat alla låneföretag noggrannt innan vi placerade dem på topplistan. Allt eftersom tiden går förändras förhållandena och villkoren hos de olika aktörerna på lånemarknaden. Det gäller att hålla sig up-date och i samband med vår uppdatering får du också information om bolagen. Det är en stor fördel för den som funderar på att låna pengar att man är insatt i förutsättningarna och i stora drag känner till villkoren.

Bra öppettider och snabb behandling

Risicums kundtjänst har öppet vardagar mellan 08.00-16.00. Det är relativt lätt att komma fram till företaget och man behöver inte vänta alltför länge i växeln. Det är en stor fördel för det kan hända att man har funderingar eller har missuppfattat något och då är det skönt om man kan få tala med långivaren personligen.
Om du vill ansöka om pengar hos Risicum så tar man emot ansökningar dygnet runt hela veckan. Man arbetar naturligtvis inte alla dessa timmar, men man arbetar mycket mer än vanlig 40-timmarsvecka. Låneansökningarna arbetar man med varje dag under veckan mellan 08.00 och 21.00. Detta gör att man kan hålla ett högt tempo och du får svar nästan omgående om du får ditt lån eller inte.

Vad kostar lånen?

Det som gör att Risicum hamnar lite lägre på topplistan är att de i dagsläget inte erbjuder några lån där man slipper betala ränta eller avgifter. Varje lån du tar här måste du betala ränta på. Det är dock så att i övrigt ligger lånekostnaden för olika lån i stort sett i fas med andra låneföretag.

På årsbasis ligger räntekostnaden så här:

  • Om du lånar upp till 3000 kr och inte längre än 30 dagar betalar du 447,63 % i årsränta
  • Om du lånar upp till 5000 kr och inte längre än 30 dagar betalar du 392,43 % i årsränta.

Det som Risicum är tydlig med i sina allmäna villkor är att man kommer att få betala en uppläggningsavgift vid ansökningstillfället. Hur stor denna är står inte i villkoren men i räkneexemplen kan man se att det troligen rör sig om 200 kr. Dessutom tillkommer en kostnad av 50 kr om du vill få fakturan i pappersform.
Om du lånar 6000 kr i 60 dagar så får du betala 3 735 kr per månad. Det gör en total återbetalning på 7 470 kr och ränta och avgifter hamnar då på1 470 kr. Om du lånar samma summa pengar i 90 dagar kommer du att få betala 2 617 kr i tre månader vilket gör en total återbetalning på 7 851 kr. Räntekostnaden tillsammans med avgifter blir då 1 851 kr.

Publicerad i Recensioner