Jämför Sveriges bästa kreditkort

Vi erbjuder våra besökare en kostnadsfri tjänst där de enkelt kan hitta och jämföra alla kreditkort på marknaden online. Idag finns dussintals utgivare med olika fokusområden, hitta det bästa kreditkortet för just dig idag med vår hjälp. Det finns även möjlighet för studenter att erhålla kreditkort idag så även dessa kan ta del av fördelarna av ett.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Att välja kreditkort

Jämför bästa kreditkort
Jämför bästa kreditkort

När det är dags att välja kreditkort är det bra att först stället sig ett par frågor. Hur mycket kredit behöver jag? Vilka köpvanor har jag? Behöver jag använda kortet utomlands? När man har funderat över vilka behov av kortet man har är det lättare att bestämma vilket kort man ska ha, eftersom olika kort passar bra till olika saker.

Det är även viktigt att läsa igenom vilka villkor som gäller. Banken debiterar alltid en ränta på det belopp du har handlat saker för. Därför är det viktigt att betala in fakturorna i tid annars ökar beloppet väsentligt. Betalar man inte i tid, slipper man räntan helt enkelt. Räntan och hur stor den är skiljer sig åt mellan olika banker därför är det bra att kolla runt lite först. När man har handlat på kredit måste man alltid betala en viss summa varje månad, en minimisumma.

Du är själv ansvarig för att en betalning blir upprättad hos banken. Innan du får ditt kreditkort måste du genomgå en kreditprövning. I en kreditprövning tar banken reda på uppgifter om din inkomst, ditt jobb och om du har några tidigare betalningsanmärkningar. Genom kreditprövningen kan banken eller lånegivaren även se om dina gamla skulder betalats tillbaka i tid eller inte.

Bästa användning av kreditkortet

Du kan, om du har disciplin och god koll på din ekonomi faktiskt spara pengar på att använda kreditkort. Många kreditkort kostar noll kronor i årsavgift och det kostar heller inget extra i ränta så länge du betalar dina räkningar i tid. Genom att använda kreditkort på rätt sätt så kan du dessutom tjäna in poäng och bonus på det du handlar. Hitta även bästa bensinkortet samt bästa betalkortet.

Säkerhet

Det är väldigt enkelt och smidigt att använda sig av olika sorters bankkort och kreditkort. Man behöver aldrig oroa sig för att inte ha tillräckligt med pengar i plånboken så länge det finns pengar på kontot. Det är även väldig tryggt och säkert att handla med kort.

Är det ett kreditkort du använder när du handlar bör du dock alltid se till så att beloppet på kvittot stämmer innan du skriver under. Det kan annars bli svårt att reda ut i slutet av månaden när den fullständiga fakturan kommer. Försök även se till så att affären inte drar ditt kort två gånger.

Extra försiktig ska man alltid vara när man är utomlands. Det är ganska lätt att bli lurad när man betalar med sitt kort där, var därför extra uppmärksam. Funderar du på att handla något över internet men känner dig lite osäker finns det ofta andra betalningsalternativ än just kortet. Du kan till exempel få en räkning hemskickad till dig istället. Dessutom är säkerheten stor för de som handlar med kreditkort, men man kan aldrig vara riktigt säker. Det viktigaste av allt är ändå att man inte förvarar sitt kort tillsammans med sin pinkod som man ofta har till.

Kreditkortet

Ett kreditkort är en variant av ett kontokort. Med ett kreditkort har man i princip fått ett intyg att man har kredit hos den som har utställt kortet. Ett kreditkort fungerar så att köper man något på kredit är det först och främst kortföretaget som betalar affären och sedan skickar kortföretaget en faktura till den som äger kortet. Fakturan ska således betalas vid ett annat tillfälle, vanligtvis i slutet på månaden, eller så kan man betala den genom avbetalningar.

Ett kreditkort är inte riktigt samma sak som det kortet du använder när du tar ut pengar i en bankomat. Man handlar alltså med kortet och betalar i slutet av månaden. Ofta finns det en gräns på kreditkortet på hur mycket man kan handla för. Det har man för att man inte ska kunna handla på tok för mycket och sedan försvinna spårlöst med sakerna.

Kreditkort för studenter

Är man student och har en månatlig inkomst från CSN kan man får ett kreditkort eller bankkort kopplat till sitt konto.

Bankkort Visa

Som student kan man skaffa sig ett Bankkort Visa eller Betal- och Kreditkort MasterCard. Ett Bankkort visa gör att du kan betala direkt i den butik du handlar eller ta ut pengar i någon uttagsautomat. Det fungerar lika bra i Sverige som det gör utomlands. Tar man ut pengar utomlands ska man först och främst försäkra sig om ifall det tillkommer en avgift på uttagen. Ibland brukar den ligga på 35 kronor beroende på vilket kort man har. När man ska ut och resa och betlar sin resa med Bankkortet är det ofta man får ett avbeställningsskydd och en reseförsäkring på köpet.

Betal- och Kreditkort MasterCard

Med ett Betal- och kreditkort MasterCard får man en viss kredit för att man ska kunna ha råd med det man egentligen inte har råd med. Det ger möjligheter att slå till när tillfället är det rätta. Alla inköp och uttag samlas på en räkning som man får i slutet på månaden som då ska betalas. Beroende på när i månaden man har handlat kan man få upp till 50 dagars kredit.

Man kan också välja om man vill dela upp betalningen över en längre tid. Man måste dock betala 1/20 av skulden varje månad. Ett Betal- och Kreditkort MasterCard kostar 0 kronor per år om man är student, det vill säga får en CSN-insättning varje månad och studerar på högskola eller universitet.