Hitta bästa betalkort

Med vår jämförelse av betalkort kan du snabbt och smidigt hitta bästa betalkort på den svenska kortmarknaden. Vi har betalkortslistan, du har kriterierna. Hitta även bland annat gratis betalkort, och eller betalkort utan avgifter med bästa förmåner.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Hur funkar ett betalkort?

Antingen dras summan direkt från kontot kortet är kopplat till eller så får man en faktura hemskickad i slutet på månaden där det framgår hur mycket man har handlat för under månaden och därmed också hur mycket manska betala. Man talar då om ett kombinationskort.

Ett betalkort kan även fungera som ett kreditkort. Det vill säga den som är kund får betala ränta på den krediten man har utnyttjat. Betalkortet brukar omvandlas till ett kreditkort om inte kunden följt betalningsvillkoren för betalkortet eller betalat försent eller om kunden har valt att betala ett lägre belopp och på så vis delat upp betalningen av fakturabeloppet.

Ett alternativ till kontanter

Att använda sig av betalkort har blivit ett alternativ till att ha kontanter på sig hela tiden eller använda sig av checkar. Det är också ett sätt att göra uttag från sitt konto.

Ett betalkort är ett kort med innehavarens namn och kortnummer präglat på kortet. Kortet används till att betala varor och tjänster på olika inköpsställen som accepterar kortet som betalningsmedel. När man talar om betalkort indelas de i debetkort, betalkort och kreditkort. Vad de kallas beror på vilka betalningsvillkor som är knutna till kortet.

Vad är ett betalkort?

Ett betalkort är precis som det låter, ett kort man använder för att betala med. Det är den allmänna benämningen på kontantbetalkort och bankkort. Ett betalkort kan även användas som ett automatkort. När man betalar med ett betalkort kontrolleras det att det finns tillräckligt med pengar på kontot som är kopplat till kortet och därefter dras summan man handlat för direkt.

Betalkort är en benämning på ett kort där man som innehavare kan beviljas anstånd med 30-45 dagar innan beloppet ska vara betalt. När man använder betalkortet som betalningsmedel debiteras beloppet på kontot eller så får man en faktura hemskickad som ska betalas samma månad eller månaden efter inköpet. Ett betalkort kan även omvandlas till ett kreditkort där man får betala ränta för den kredit man utnyttjar. Betalkortet omvandlas till kreditkort om man inte har kunnat betala i tid eller om man har valt att betala ett lägre belopp och på så vis dela upp betalningen på fakturan.