Jämför och hitta bästa reseförsäkringen

Att ha en bra försäkring kan vara ovärderligt då du är på resande fot. Har du en hemförsäkring så har du ett gott grundskydd, du kan också komplettera den med en reseförsäkring som du tecknar via kreditkortet. Se bara till att ditt skydd är heltäckande mor skador och allvarliga sjukdomar! Hos oss kan du jämföra och hitta den bästa reseförsäkringen anpassat för just dig och din behov.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Skaffa bästa reseförsäkringen

Att skaffa en reseförsäkring innan resan är en klok investering. Det kan bli mycket dyrt att vara oförsäkrad på resan. Om du vistas i USA och behöver intensivvård så kan du det kosta tiotusentals kronor per dygn. Om du behöver ambulansflyg hem ifrån Thailand så kostar det närmare 1 miljon kronor. Inom EU så har du som EU – medborgare alltid rätt till akut sjukvård. Inom övriga länder bör du alltid kolla upp med försäkringskassan vilka regler som gäller. Om du inte har någon reseförsäkring får du stå för hela beloppet själv. Om du har en hemförsäkring så ingår ett grundskydd i 45 dagar.

Resförsäkring via kreditkortet

Ett annat alternativ är att ta en reseförsäkring via kreditkortet, det kan du dock endast göra om du betalar resan med ditt kreditkort. Nästan alla banker erbjuder reseförsäkringar genom sina kreditkort. Villkoren varierar från bank till bank men oftast så måste du ha betalt minst hälften av resan med kreditkortet.

Du får då en olycksfallsförsäkring där det ingår automatiskt avbeställningsskydd och en rese – och olycksförsäkring som kompletterar din hemförsäkring. Försäkringen kan ge dig ersättning för försenad ankomst och försenat bagage. Kortförsäkringen täcker olycksfall vid dödsfall eller invaliditet. I allmänhet ingår inte kostnader för läkarvård, sjukhusvistelse, SOS hemtransport, rån eller överfall.

Därför är det viktigt att du inte bara förlitar dig på din reseförsäkring med kreditkortet, utan skaffar ett fullgott skydd. Din reseförsäkring bör innehålla följande:

  • kostnader för vård vid akut sjukdom och olycka
  • Transportkostnader för hemtransporter med ambulansflyg hem till Sverige vid svårare skada.
  • Skydd mot rån eller överfall.
  • Rättsskydd vid tvist i domstol.

Rätt reseförsäkring för rätt resemål

Vi rekommenderar även att man tar och läser mer om de turistmål man ska åka till innan man tar sig dit. Detta så att man kan undvika onödiga sjukdomar som skulle kunna ha förhindrats pga vaccination mm. Dessa skiljer sig från land till land, så försök att läs på er ang resor.