Låna pengar säkert och tryggt

Ibland kan det bli så att man vill köpa något alldeles speciellt men man har inte pengarna till det. Att låna pengar är något som få människor har lyxen att inte behöva göra vid köp av exempelvis en bil eller en lägenhet. Idag finns många låneinstitut på marknaden som erbjuder konsumenter att låna pengar utan säkerhet, och med rätta förutsättningar även billigt. Hos oss kan du jämföra och låna pengar säkert och tryggt via våra anslutna långivare.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Så går det till när du lånar pengar

När man vill låna pengar måste man lämna in en låneansökan, den ska innehålla personnummer, datum och underskrift för att vara giltig. För att få sin låneansökan beviljad måste man genomgå en kreditprövning. Det är långivaren som ansöker om en kreditupplysning hos upplysningscentralen för att få uppgifter som ålder, civilstatus, arbetssituation, inkomst och om det finns några tidigare betalningsanmärkningar hos den som söker lånet.

Är allt i sin ordning och kreditgivaren anser att den som söker lånet har möjlighet att betala tillbaka sitt lån får man lånet beviljat. De som lånar ut pengar, vare sig det är banker eller bilhandlare, lånar inte ut pengar för att vara snälla utan att tjäna något på det. Därför ska man räkna med att när man lånar pengar medför det extra kostnader såsom räntor och uppläggningsavgifter. Med hänsyn till dessa avgifter är det extra viktigt att verkligen tänka sig för när man vill låna pengar.

Låna pengar smart

Låna pengar smart
Låna pengar smart

Att låna pengar smart är att låna pengar billigt, men hur gör man det? Vill man slippa betala ränta för de pengar man lånar kan man låna pengar helt räntefritt. Idag är konkurrensen såpass hög att många långivare erbjuder bland annat nya kunder att låna pengar räntefritt idag, medan andra har spontana erbjudanden.

Vad som dock kreditgivaren hoppas på, är att du inte ska ha möjlighet att betala tillbaka inom utsatt tid och får då slå på sina avgifter och räntor för att tjäna pengar. Av denna anledning är det alltid bra att vara helt redo med inbetalningen för att du på att smart sätt kunna låna pengar billigt, utan ränta och avgifter. Med andra ord låna gratis.

Låna pengar tryggt och billigt med smålån

På senare tid har det även blivit väldigt populärt att låna små summor med pengar med hjälp av så kallade snabblån, smslån eller mikrolån. Kärt barn ha många namn. Detta är lån som nästan alla kan ansöka om och få beviljat. Det som kännetecknar dessa sorters lån är att det ofta är små summor pengar. Man brukar välja mellan 1000, 2000 och 3000 kronor när man lånar.

Till detta tillkommer det en avgift som ska täcka administrationskostnaderna. Den brukar variera mellan 250 kronor till 700 kronor beroende på hur mycket pengar man lånar samt hos vilken institution man lånar från. Ett snabblån, smslån och mikrolån ska dessutom betalas tillbaka inom 30 dagar när man fått det beviljat. Det som är så smidigt med dessa lån är att man kan ansöka om dem 24 timmar om dygnet, och i de flesta fall tar det endast 15 minuter innan man har fått pengarna insatta på sitt konto.

Förutsatt att ansökningen görs under öppettiderna. Annars brukar man få pengarna på morgonen dagen efter. Så innan du bestämmer dig för vilket lån du vill ta bör du ta dig en extra funderare över om det är möjligt för dig att betala tillbaka pengarna.