Hitta och ansök lån online

Bankerna har mer och mer börjat flytta sina tjänster från att vara rena bankkontors tjänster online. Detta är ett naturligt steg då vi lever i ett IT-samhälle. Ett av dessa tjänster är att låna pengar. Flertalet lånegivare har öppnat upp möjligheten att via en hemsida ansöka om lån samt se kostnaden för olika lån online. Hos oss kan du hitta samtliga långivare och lån online för att själv jämföra lån för att hitta det bästa för dig.

Denna sida kommer att fokusera att låna pengar, men även mer om hur det är möjligt att låna pengar online. Vi kommer att ta upp olika villkor, kostnader som flertalet långivare har. Men vi rekommenderar alltid att man alltid läser igenom ALLA villkor samt uppgifter från långivaren.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Alla långivare och lån online

alla lån online
alla lån online

Det finns många långivare ute på lånemarknaden idag, en del är större låneinstitut medans andra är mindre och fokuserar på mindre lån som sms, små lån. Detta gör det svårare att välja bland långivares lån som de erbjuder. Varje långivare har ju olika villkor, kostnader samt amorteringssätt på lånen de beviljar. Det är ju inte heller säkert att just den långivaren ni vill ha lån hos beviljar just ert lån. Därför kan det vara smart att förhöra sig hos flertalet lånegivare samtidigt och jämföra vilket lån som blir billigast för er.

Något viktigt när man tar lån online är att man tittar på den totala kostnaden, villkoren bör även läsas både en och två gånger för att vara säker på att allting blir genomgått. När ni vill låna pengar, vare sig det är att låna pengar online eller att gå till ditt lokala bankkontor och få ett lån så har dessa olika lånegivare olika krav på lånetagaren.

Dessa krav är att lånegivaren vill kunna se att lånetagaren har möjlighet att på något sätt kunna betala kostnaden/räntan på lånet men även att det avbetalas/amorteras i sinom tid.

Alla kan inte låna

En person som inte kan uppvisa sig ha möjlighet att betala kostnaden samt amortera på lånet brukar oftast ej få ett lån. Men det finns vissa förmildrande tillfällen då det fortfarande kan vara möjligt. Detta är om man har en borgensman som går i borgen för lånet. Denna person går med på att återbetala lånet om man i all förmodan får problem att återbetala lånet. 

De personer som har betalningsanmärkningar kan även ha problem att ta lån, men vi tar upp olika låneinstitut som kan hjälpa er med lån fastän det finns betalningsanmärkningar.

Olika låneformer online

Det finns flertal olika lånetyper i Sverige. Här kommer vi att lista ett par utav dessa. Vi kommer mer specifikt att gå in på detaljer under var och en av de undersidor ni hittar här.

 

LÅNA PENGAR ONLINE

Förr i tiden var det många som visste vad ens bankman hette samt man gjorde sina bankärenden direkt på bankkontoret. Men i dagens IT-samhälle så går man mer och mer sällan till banken för att utföra sina bankärenden. Detta har bankerna/lånegivare uppmärksammat och har därför börjat erbjuda tjänster om att låna pengar online.

 

BOLÅN ONLINE

Bolån är ett av de vanligaste lånen i Sverige. Flertalet av de personer som köper en bostad tar ett bolån för att finansiera bostadsköpet.
Ett bolån brukar vara det lånet som ges till lägst ränta, detta då banken/lånegivaren har bostaden som säkerhet om det inte är möjligt att göra betalningarna. Bolån brukar oftast vara uppdelat i Topplån, Bottenlån.

 

SMS-LÅN

Denna låneform går oftast väldigt snabbt och brukar mest vara på mindre belopp. I mätningar har det visats att det är mest unga människor som använder denna låneform. Vanligtvis ligger ett smslån på tusen till tre tusen kronor. Pengarna kan finnas på ens konto inom en tid av 15 minuter. Vid denna låneform bör man vara uppmärksamhet på återbetalningstiden samt även vad kostnaden blir för ett sms-lån.

 

KREDITKORT – KREDITLÅN ONLINE

Kreditkort är många som inte ser som ett lån, men det är en form av lån. Man lånar pengar från kreditkortsbolaget under en viss tid för att sen betala tillbaka lånet. Detta tillsammans med bolån är de vanligaste formerna av lån som finns. Det är även det lånet som är mest är lättast att missa.

 

LÅNA PENGAR TROTS BETALNINGSANMÄRKNING

Personer som har betalningsanmärkningar kan ha stora problem att få större lån till tex bostäder, bil eller andra lån till andra föremål. Det finns ett och annat låneinstitut i Sverige som gör det möjligt att få ett lån fast man har betalningsanmärkningar. Kravet från långivaren i dessa fall brukar vara en borgensman och/eller att man kan visa upp att det finns kapital för att kunna återbetala lånet. Vi hoppas att ni kommer att hitta svaren här angående funderingar om att låna pengar online.

Ansökan om lån online

Ni kan enkelt lämna in er låneansökan till er lånegivare och få svar inom rimlig tid. Vad som skall finnas i de flesta låneansökningarna är vad man vill låna pengarna till. Om det är ett bolån till en bostad så måste man ha information om adress, fastighetsbeteckning samt bostadsrättsföreningens namn (Om det är en bostadsrätt). Man måste även uppge mäklarens namn, lånebelopp samt vad man kommer att sätta in som kontantinsats.

Förutom det så måste man fylla i information om sig själv, vanlig kontaktinformation men även hur ens ekonomiska situation ser ut med jobb, lön samt om det fins fler lånesökande till lånet. Man får även skriva ner om man har skulder eller andra utgifter.
Lånegivarna vill oftast även att man fyller i kortfattat ens tillgångar som finns i form av andra bostäder, aktier, fonder mm.

Gärna egen information om man har någon som kan gå i borgen för lånet. Därefter kommer lånegivaren att gå igenom den information som finns och försöka se om dom kan gå med på att låna ut de pengar som ni har angett i låneansökan.

Saker som kan försvåra för låneansökan är så klart den information man har fyllt i, om den är negativ för dig som person om tex man inte har något jobb mm så blir de svårare för lånegivaren att gå med på att låna ut pengar.
Men förutom det man själv fyllt i så finns det även andra saker som kan försvåra ens låneansökan, detta är om man har betalningsanmärkningar, problem med kronofogden.