Jämför alla mikrolån online

Vi listar alla mikrolån online, hitta bland annat mikrolån utan UC, mikrolån med betalningsanmärkningar samt direkt utbetalda lån. Jämför och hitta bästa mikrolånet just idag för dig.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Flera ansöker om mikrolån online

Mikrolån även kallat ”smslån” eller ”snabblån” är ett enkelt sätt att låna en extra summa pengar när man verkligen behöver det. Vi är en jämförelsetjänst som granskar den svenska marknaden av mikrolån. Vi sammanställer endast de bästa företagen och informationen du behöver inför ditt beslut av mikrolån.

Det är en otrolig efterfrågan på denna typ av lån och sedan 2005 när de första mikrolånen introducerades, då under namnet ”smslån”, har efter introduktionen ständigt ökat. Nya företag har regelbundet startat upp sina tjänster, vissa har inte överlevt medan andra har. Idag finns det ett femtiotal svenska företag som erbjuder mikrolån.

Det finns seriösa och tyvärr även mindre seriösa. Du som läser denna text behöver dock inte oroa dig. Använder du något av företagen som erbjuder mikrolån genom vår sida kan du vara säker på att det är en seriös och trygg aktör.

Vi rekommenderar mikrolån

Jämför bästa mikrolån
Jämför bästa mikrolån

Vi har satt ett antal krav som vi följer när vi granskar mikrolån, eller företagen bakom som erbjuder mikrolånen. Företaget måste bli godkända genom vårt test, där vi kikar på villkor, kostnader, företaget i helhet och kundhanteringen. Vi håller noggrann koll och när nya företag som erbjuder mikrolån startas så kollar vi såklart upp dem innan vi skriver om dem här.

När du läser våra rekommendationer vill vi att du bildar dig en egen uppfattning om vilket mikrolån som passar dig bäst. Ta ställning till vår oberoende information. Vi är ärliga, vi skriver om allt och lyfter fram alla viktiga punkter och villkor från varje företag. Det råder en något delad uppfattning om mikrolån idag och i ärlighetens namn har tjänsten fått ganska dålig publicitet i svensk media. Det skrivs oftast om den skara som inte kan hantera att låna pengar.

Det spelar egentligen inte någon roll vilken typ av lån det hade varit. Lånar man pengar utan att ha möjlighet att betala tillbaka det eller tar lån på lån så riskerar man att hamna i en skuldfälla. Mikrolån är faktiskt en bra tjänst, den är till för dig som behöver pengar just nu. Tänk om du saknar lite pengar till en viktig räkning, behöver extra för att laga bilen eller någon annan oväntad utgift.

Då finns mikrolån, som låter dig låna pengar snabbt och enkelt. Du kan välja mellan belopp så lite som 1000 kronor upp till 50000 kronor, hos vissa även mycket mer än så.

Mikrolån - en akut lösning

Mikrolån skall ses som en nödlösning, precis vad det är. Det är ett kortsiktigt lån och när du ansöker om det måste du vara redo på att betala tillbaka inom avtalad lånetid. Om du anser dig ha för många krediter och lån så är inte lösningen mikrolån. Du bör istället försöka samla dina lån på ett och samma ställe och bli kvitt flera dyra mindre lån / krediter.

Detta krävs för mikro lån

Det finns dem som erbjuder riktigt schyssta villkor till och med. Du kan ta ett mikrolån helt gratis utan administrativa avgifter eller ränta. Återbetalningstid på mellan 14-30 dagar, med andra ord låna det du behöver under en kort period om du är säker på att du kan betala tillbaka det inom lånets löptid.

Även om du behöver låna pengarna under längre tid är det fullt möjligt och som du ser i vår sammanställning över svenska mikrolån så finns det mängder med olika upplägg. Ta din tid och läs igenom sammanställningen. Välj det företag som erbjuder villkoren som passar dig bäst. En röd tråd när det gäller alla lån är att hålla sig inom den återbetalningsperiod som lånets villkor avser.

Håll god marginal

Du vill inte åka på onödigt hög ränta eller kostnader för att du går utanför villkoren. Se därför till att hålla god marginal när du själv budgeterar för återbetalningen och framförallt var säker på att du har pengarna till att betala tillbaka. Räkna inte med pengar du inte har. Även om det känns bra för stunden att ”klara månaden” och att det löser sig och ser bättre ut nästa månad så känns det ganska mycket att betala tillbaka ett helt belopp.

Se det helt enkelt som att du använder pengar från din nästkommande lön, pengar som du många räkna bort. För att poängtera vikten, läs villkoren och välj ett av dem kostnadsfria mikrolånen om möjligt.

Så går det till

Kort om hur det går till att ansöka om mikrolån och information som kan vara bra att känna till. Du kan fördjupa dig ytterligare om du vill på några av våra undersidor.

Ansökan

När du ansöker om ett mikrolån är processen enkel. Du fyller i dina uppgifter och vilket belopp du önskar. Hos dem flesta får du svar väldigt snabbt direkt på skärmen om du blir godkänd eller ej. Därefter så sker utbetalningen samma dag i de flesta fall.

Förfrågningar hos UC

Du har säkert hört att flera förfrågningar hos UC från olika kreditföretag försämrar din kreditvärdighet och det är helt korrekt. Däremot så gör någon enstaka inte det. MEN det finns flera företag som erbjuder mikrolån UTAN UC koll, framförallt vid lägre belopp. Vi rekommenderar dig att välja dessa i första hand. Det är onödigt med onödiga förfrågningar hos UC om det inte är nödvändigt.

Mikrolån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkning så undrar du säkert om du kan ta mikrolån ändå? Svaret är ja. Det finns de som trots betalningsanmärkning godkänner dig ändå. Denna information och vilka som accepterar detta hittar du också i vår sammanställning. Det är bara att prova hos dem så kommer du med största sannolikhet hitta ett som du kan få.

Vad är ett mikro lån?

Ett mikrolån är, precis som det låter, ett litet lån. Man lånar helt enkelt en liten summa pengar under en kortare tidsperiod. Det vanligaste är att man lånar 1000, 2000 eller 3000 kronor och att man ska betala tillbaka det inom 30 dagar. Mikrolån har blivit mer och mer populärt, framförallt för att det många gånger endast tar 15 minuter att få pengarna på sitt konto, men också för att de som vanligtvis skull nekas lån på banken ofta kan skaffa sig mikro lån.

Det som krävs för att få ett mikrolån beviljat är vanligtvis att man ska vara över 18 år, har helst inte några betalningsanmärkningar och att inkomsten överstiger 80 000 per år. Att ansöka om ett mikrolån är väldigt enkelt. Du gör ansökningen direkt hos långivaren online, förr gjorde man det via sms eller genom telefon. När ansökan väl har gått igenom brukar det ta cirka 15 minuter att få pengarna insatta på sitt konto.