Låna pengar utan säkerhet - Blancolån & privatlån

Att låna pengar utan säkerhet är ett väldigt bra alternativ för den som är i ett stort behov utav att låna pengar, men som kanske inte har en bostad, en fin bil, en stor båt eller liknande att sätta som säkerhet för lånet. Nästan alla svenska medborgare under 75 år kan få låna pengar utan säkerhet i Sverige, så länge låntagaren har en fast inkomst samt att han eller hon inte har några betalningsanmärkningar.

Att låna pengar utan säkerhet är ett utav de absolut vanligaste lånen som görs i Sverige, och att ta ett lån utan säkerhet betyder helt enkelt att man lånar pengar utav en bank, och att banken inte kräver något i säkerhet för lånet.

Jämför smslån

Features Summa Ränta fr.
Advisa hej 2,94%

Låna utan säkerhet

privatlån utan säkerhet
privatlån utan säkerhet

När man låna pengar utan säkerhet så behöver man som vi tidigare skrivit om inte sätta något i säkerhet till banken. När man till exempel lånar pengar genom att ta ett bostadslån, så har banken alltid bostaden som säkerhet utifall att låntagaren inte skulle klara av att betala räntan på lånet, eller kunna amortera på lånet. När man tar ett lån utan säkerhet så finns det ju som bekant ingen säkerhet, och därför kommer lånet istället att bli lite dyrare i form utav att räntan är högre på lånet.

Att räntan är högre när man lånar pengar utan säkerhet beror helt enkelt på att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar där det inte finns någon säkerhet bakom. Bankerna arbetar på detta sätt, och ju högre risk bankerna får ta för ett lån, desto högre kommer räntan för lånet att bli.

Privatlån eller blancolån

Det finns några olika ord eller benämningar som man använder för ett lån utan säkerhet. När man lånar pengar utan säkerhet, så brukar man ofta säga att man antingen tar ett ”Privatlån” eller att man tar ett ”Blancolån”. Ett blancolån och ett privatlån är egentligen samma typ av lån, det vill säga ett lån utan säkerhet och det är bara benämningarna som skiljer dem åt. I princip alla banker i hela landet ger ut denna typ av lån.

Blancolånet krav

Den som vill ta ett lån utan säkerhet har några olika typer utav lån att välja på. Precis som vi tidigare har skrivit, så kan i stort sett alla banker bevilja ett lån likt detta. Det finns därför mängder utav olika saker som man noga bör tänka igenom innan man väljer bank. Någon kanske letar efter den bank där man kan få den lägsta räntan, medan andra personer istället söker en så kort avbetalningstid som möjligt.

Privatlån/Blancolån – Ett privatlån eller ett blancolån är vanligt att man tar då man vill låna en summa som ligger omkring 10.000 kronor och upp till ungefär 300.000 kronor. Detta är en utav de absolut vanligaste typerna när man vill låna utan säkerhet. I princip alla kan ta ett privat eller blancolån och det enda kravet från de flesta banker är att låntagaren måste vara yngre än 75 år, samt att han eller hon har en fast inkomst.

Med anmärkningar

Det är även viktigt att låntagaren inte har några betalningsanmärkningar, även om det faktiskt finns vissa banker som specialiserat sig på att låna ut pengar även till dessa. Därför kan i princip alla med en stabil inkomst låna pengar utan säkerhet i Sverige. Mikrolån eller SMSlån – Ett smslån, eller ett mikrolån som dem även kallas för ibland är ett lån som blivit mycket populärt i takt med att mobiltelefoner och internet blivit vanligare.

Ett smslån är ett bra alternativ för den som snabbt behöver få fram kontanter. Det är dock väldigt viktigt att den som tar ett smslån utan säkerhet vet med sig att han eller hon kan betala tillbaka lånet inom en eller max ett par dagar. Att man måste kunna betala tillbaka lånet så snabbt beror på att mikrolån och smslån annars kan bli väldigt dyra, och det är inte ovanligt att ett sådant lån kan kosta flera hundra procent i räntor och dolda avgifter.

Privatlån utan säkerhet - Viktigt

Innan man bestämmer sig för hos vilken bank man vill låna pengar utan säkerhet samt vilken typ av lån utan säkerhet man så finns det några saker som man noga bör gå igenom. Kostnaderna för olika lån hos olika banker varierar ofta väldigt kraftigt mellan de många olika bankerna. Faktorer som hur hög eller lån räntan är, hur mycket pengar man vill låna samt över hur lång tid lånet sträcker sig är bara några utav de viktiga faktorer som spelar in på vad slutpriset på lånet kommer att bli.

Om man behöver låna en summa på runt 50.000 kronor och uppåt så är det i de flesta fall bäst att ta ett vanligt privat eller blancolån. Räntorna på dessa lån brukar vara lägre än om man till exempel lånar pengar via sms. Om man där emot bara behöver låna en mindre summa pengar på runt 1.000 kronor till 5.000 kronor under en kortare period så kan ett smslån vara ett bra alternativ. Den som tar ett snabblån kommer att få in pengarna på sitt bankkonto väldigt snabbt, och det är alltid bra. Kom dock ihåg att alltid se till att kunna betala tillbaka smslånet i tid, så att det inte blir för dyrt.

Pressa räntorna

Ett sista väldigt bra tips för den som har bestämt sig för att låna pengar utav säkerhet är att försöka pressa ner räntorna hos banken. Många vet inte att man kan göra detta, men eftersom alla banker vill låna ut pengar så sitter man som låntagare i en väldigt bra förhandlingsposition. Kontakta några olika banker för att på så sätt få reda på just deras ränta på ditt potentiella lån.

När du sedan fått uppgifterna, så kan du gå runt bland bankerna igen och hänvisa att lånet är billigare hos en annan bank. Ibland kan bankerna då gå med på att sänka sina räntor. Vill du läsa mer om ekonomi och olika typer av lån? Vi rekommenderar hemsidan Låna pengar betalningsanmärkningar som är en hemsida med information och länkar till allt som rör just lån med betalningsanmärkningar.

Den som har en betalningsanmärkning i sitt register kan få det väldigt svårt när han eller hon vill låna pengar, och därför finns ovanstående sida till för att hjälpa dessa personer att få information om hur dem ändå kan låna pengar.