Sms lån med betalningsanmärkning och skulder

Vi har sammanställt listan över långivare som erbjuder sms lån med betalningsanmärkningar och skulder på svenska lånemarknaden 2020. Hos oss kan du även på egen hand jämföra sms lån med betalningsanmärkningar för att hitta smslån trots anmärkningar efter behov.

Sms lån med flera betalningsanmärkningar

Är du i behov av snabba pengar i form av ett sms lån med en eller flera betalningsanmärkningar kan det uppstå problem att ansöka om ett lån idag. Flera kredit/långivare godkänner betalningsanmärkningar, men för att erhålla detta krävs det att du i dagsläget kan visa upp en stark ekonomi.

Det sker en enskild bedömning på om du kan få ett lån trots dina betalningsanmärkningar. Det som bedöms är hur gamla de är, vilka belopp de uppgår till samt antal anmärkningar du som låntagare har. Faktum är att det inte är helt lätt att få ett sms lån beviljat trots flera betalningsanmärkningar idag, men bättre algoritmer och konkurrens har dock möjliggjort detta.

Konkurrens

När en marknad utsätts för konkurrens tvingar detta aktörer att vända på fler stenar för att kunna ta sig framåt och hitta nya vägar att tjäna pengar på. En utkomst av detta har bland annat lett till att kredit- och smslångivare har blivit bättre på att själva hitta de personer som kan erbjudas ytterligare lån trots flera anmärkningar. En annan positiv utkomst är att lånevillkoren för ett lån som kan tas med betalningsanmärkning – blivit allt bättre och kommer förhoppningsvis fortsätta i denna riktning.

Låna med betalningsanmärkning utan UC

Sms lån med betalningsanmärkningar
Sms lån med betalningsanmärkningar

Ett lån som sms lån och snabblån tas ofta med en kreditupplysning utan UC. Detta på grund av att lånet ofta är lägre och återbetalas under en kortare tid vilket betyder att räntan inte hinner påverka kostnaden alltför mycket. I detta fall påverkar både betalningsanmärkningen och kreditkollen hos annan aktör än UC, vilket leder till att lånet ofta blir dyrare med dessa två krav. Men som sagt, när du vill låna med betalningsanmärkning utan UC finns detta alternativ som möjlighet då mindre lån ofta tas utan UC samt kan erbjudas med betalningsanmärkning.

Konsekvensen av anmärkningen

En anmärkning påverkar ditt kreditvärde som i sin tur påverkar långivarens syn på dig. Ansöker du om ett lån trots betalningsanmärkning uppfattas du som en större risk för långivaren och detta påverkar utkomsten av din ansökan om att låna. Detta blir därmed konsekvenserna när du ansöker om ett smslån trots betalningsanmärkningar:

  • Sämre ränta med betalningsanmärkning
  • Mindre summor godkänns
  • Färre valmöjligheter
  • Anmärkningen i sig bedöms individuellt

Sämre ränta med betalningsanmärkning

Ansöker du om ett sms lån med betalningsanmärkning, tillkommer lånet med en högre ränta, än om du inte hade haft en anmärkning. Betalningsanmärkningen försämrar din kreditvärdighet och genom att ta risken med att bevilja dig ett smslån, får du en högre ränta. Detta kommer att leda till att du kommer att behöva betala en högre slutsumma på ditt lån på grund av din betalningsanmärkning.

På förhand att veta vilket den bästa smslångivaren som erbjuder ett lån med anmärkning för just dig är som sagt svårt att säga då dina valmöjligheter är så gott som unika i detta skede. Men med hjälp av oss kan du lita på att du får bästa alternativet utifrån dina förutsättningar utifrån jämförelsen som du på egen hand står för.

Låna mindre belopp

Något som även kommer att påverkas av din betalningsanmärkning är summan på lånet. Har du en betalningsanmärkning så kan du bli beviljad ett lägre lånebelopp på ditt lån än vad du tänkt dig, än om du ansökt om ett sms lån utan anmärkningar.

Detta på grund av att långivaren vill gardera sig mot den risken det medför att bevilja lån till någon som har tidigare anmärkningar. Ett högre lånebelopp innebär högre risk för långivare, av den anledningen kan då ett högre belopp få avslag vid ansökan, vid ett sms lån med betalningsanmärkningar.

Minskade möjligheter

Det är som tidigare nämnt inte alla långivare som har överseende med en anmärkning idag. Av denna anledning kommer därmed du att få mindre valmöjligheter inför ett eventuellt lån trots betalningsanmärkningar. Även fast fler och fler långivare väljer att förbise tidigare anmärkningar. Hos oss kan du dock hitta och jämföra samtliga kredit/långivare som beviljar ett smslån med anmärkningar.

Anmärkningar i sig bedöms individuellt

Varje anmärkning i sig bedöms individuellt, exempelvis skiljer långivare på åldern av anmärkningen, ju äldre desto bättre. Sedan bedöms också bland annat vad som låg bakom anmärkningen. Vad som också skiljs på är summan av beloppet, en summa på 100 kr ser bättre ut för långivaren än en summa på 5000 kr. På grund av att en lägre summa kan ses som slarv medan högre summa kan ses som oförmåga att kunna återbetala.