Lån med Creditsafe

Vi listar alla lån med Creditsafe på marknaden. På denna sida kommer vi även presentera alla nya lån med Creditsafe, även sms lån, snabblån och kontokrediter. Det finns många fördelar med att låna pengar utan UC med Creditsafe, det främsta är att din kreditvärdighet inte påverkas negativt vid ett lån med Creditsafe.

Creditsafe vs UC

Lån med Creditsafe
Lån med Creditsafe

Vad är skillnaden och varför är det en god idé att ansöka om lån via Creditsafe istället för UC? Upplysningscentralen är för tillfället den mest använda källan för en kreditupplysning idag men detta är något som på senare tid har jämnats ut. Vid ett mindre lån som sms lån, snabblån eller kontokredit kan det faktiskt vara ett fördelaktigt val att använda sig av Creditsafe istället för UC. Detta är något som kredit- och långivare har anammat och idag använder sig mer utav, iallafall när det kommer till lägre lånesummor.

När lånet tas med Creditsafe påverkar detta nämligen inte din kreditvärdighet, på grund av att Creditsafe håller upplysningen för sig själv. Vad som dock kan hända är att Creditsafe – som även är medveten om den anonymitet de erbjuder, tar betalt för. Vilket i sin tur leder till att långivaren som använder sig av Creditsafe vid upplysningen måste betala mer som i sin tur påverkar dig som är ute efter att låna via Creditsafe.

Konkurrens

Vi tror dock på sikt att fler aktörer kommer tillkomma och därmed erbjuder kreditupplysning som på samma sätt som Creditsafe, alltså anonymitet. När aktörer ser den lukrativa utkomsten av en marknad sker konkurrens naturligt och på så sätt kommer även befintliga aktörer som Creditsafe och Bisnode (som har majoriteten av marknaden utan UC) att behöva pressa sina priser. På detta sätt kan då ett lån utan UC med exempelvis Creditsafe – att bli billigare.

Nu tänker vi bara högt men det bästa som skulle kunna hända är att även UC själva bojkottar den del som gör de till en mindre önskvärd upplysningskälla. Nämligen den del där de samlar och sparar upplysningar på konsument och väger in detta som negativt vid ansökningar. I värsta fall kan du få avslag direkt, på grund av att du har för många kreditförfrågningar i bagaget.

Vilka banker använder Creditsafe?

Listan av banker som använder Creditsafe kan du hitta här hos oss. Den tjänst vi erbjuder våra besökare är helt och hållet kostnadsfri. När en bank använder Creditsafe behåller du din integritet vid kreditupplysningen och på detta sätt kan du ta flera lån med Creditsafe utan att det påverkar dig negativt.

Nya lån med Creditsafe

Här hittar du även alla nya lån med Creditsafe. Med jämna mellanrum tillkommer nya kredit- och långivare på marknaden. Genom att aktivt söka dig mot de nya aktörerna bidrar du även till konkurrens vilket sätter press på både Creditsafe och andra kreditupplysningscentraler.

Om Creditsafe

Creditsafe erbjuder sin tjänst av kreditupplysning på både privatpersoner och företag sedan starten 1997. Idag opererar de i över 12 länder och har över hundratusen kunder världen över. Tjänsten som Creditsafe erbjuder är egentligen simpel. Tittar vi på lånesektorn vill banker och låneinstitut veta om en ansökande person klarar av att betala tillbaka ett lån eller inte och beroende på en mängd variabler och faktorer spottar Creditsafe ut ett värde som banken i fråga får ta beslut utifrån.

Variabler

De variabler som Creditsafe tar hänsyn till är många, så många att få personer vet exakt vad som utgör betyget. Men de variabler och faktorer vi med säkerhet vet är bland annat: ålder, inkomst, boendesituation, anmärkning, tidigare skulder. När du vill låna pengar med Creditsafe tar de helt enkelt fram ett unikt betyg på den person som vill erhålla ett lån baserat på deras egna algoritmer. Svårare och enklare än så är det inte.